Nigel Mansell, az 1992-es év világbajnoka úgy véli, hogy honfitársai, Lewis Hamilton és Jenson Button 2011-ben meghatározó alakjai lesznek a világbajnoki címért folytatott küzdelemnek.

Az idei szezon közepén a McLaren pilótái foglalták el az első két helyet a ponttáblázatban, de az idő előrehaladtával egyre hátrébb kerültek, végül a negyedik és ötödik helyen zárták az idényt.
A brit versenyzőket az év legkritikusabb részében hátráltatta a megfelelő versenytempó hiánya, az utolsó versenyeken a Red Bull és a Ferrari is jobban teljesítettek.

Ennek ellenére Mansell hisz benne, hogy a téli szünet alatt sikerül úrrá lenniük a problémákon, ezért azt várja tőlük, hogy már a kezdetektől harcban lesznek a 2011-es idényben.
“A McLaren sokkal erősebben fog visszatérni.” – mondta. “Egyértelmű, hogy miért. Két fiatal világbajnokuk van, akik szomjazzák a sikert.”

Az elmúlt szezonban nem volt domináns egyéniség a Forma-1-ben, ezért voltak még négyen esélyesek a címre az utolsó verseny előtt.

Mansell hozzátette: “Idén nem volt olyan alakulat, amelyik hiba nélkül teljesített volna. Mind a pilóták, mind csapatok megtanulták a leckét, ennek birtokában vághatnak neki a következő évnek. Kevesebb hibát fogunk látni, és remélhetőleg hatalmas küzdelmet.”
Mansell különválasztja a Red Bull és pilótáik dicséretét, habár a csapaton belüli feszültségek ellenére Sebastian Vettel az utolsó futamon besöpörte a világbajnoki címet.

“A rivalizálás nagyon megnehezítheti a munkát, de azt kell mondanom, Adrian Newey és Christian Horner kitűnően látták el feladatukat. Megmutatták, hogy az igazi szakemberek képesek kezelni a szezon közben fellépő problémákat. Vannak persze olyan versenyzők, akik a karrierjük szempontjából meggondolatlan lépéseket tesznek, de a Red Bull egész éves munkája csodálatos volt.”