Stefano Domenicali, a Forma-1-es Ferrari csapatfőnöke szerint olyan versenyautót kell készíteniük, amely már a jövő évi világbajnokság első futamától kezdve képes lesz a győzelemre.

“Már a nyitó versenyen bizonyítanunk kell, hogy sikeresek leszünk – nyilatkozta a La Gazzetta dello Sportban a sportvezető.  – Érdekes idény van mögöttünk: nagyon jól kezdtünk, aztán egy pokolian nehéz nyár jött. Ezt követően pedig, noha senki sem hitte volna, egészen az utolsó versenyig harcolhattunk a vb-címért. Nem sikerült, és ez nagyon fájó volt számunkra, de megnövelte a hitünket a további sikerekben és összeforrasztotta a csapatot.”

Az idei világbajnokságon a spanyol Fernando Alonso négy ponttal lemaradva végzett a második helyen a német Sebastian Vettel (Red Bull) mögött, míg a brazil Felipe Massa a hatodik lett. A konstruktőrök versengésében a Ferrari a harmadik helyen zárt a Red Bull Renault és a McLaren Mercedes mögött.

Nemcsak 2010-ben, de az azt megelőző évben is nagyon lemaradt a Ferrari, akkor a Brawn volt hatalmas előnyben az idény első felében.

Forrás: MTI