Befejezte pályafutását a Forma-1-es Ferrari istállónál a 39 éves Luca Badoer, aki 13 évet töltött el a maranellói alakulatnál.


Bár a hosszú ideig dolgozott a Ferrarinál, de csak mint tesztpilóta. Az olasz versenyző 1993-tól 1999-ig a Minardinál versenyzett, mindössze a tavalyi szezonban ült a vörös autóba, két futamon helyettesítette a Magyar Nagydíjon súlyos balesetet szenvedett brazil Felipe Massát. A Ferrari szerdai bejelentése szerint Badoer szerződése lejárt, s a veterán olasz egy F1-es bemutató keretein belül búcsúzott a csapattól és a szurkolóktól Bolognában. Néhány kört megtett az F60-assal, a 2009-es Forma-1-es versenyautóval, amivel indult.

A Formula 3000 1992-es bajnokának nevéhez fűződik egy Forma-1-es rekord is, bár nem túl fényes: 51 futamon állt rajthoz, s ezeken egyetlenegy pontot sem szerzett. Versenyzői teljesítménye lehet a búcsú hátterében is, hiszen a tavalyi beugrása során rengeteg kritika érte gyenge eredményei miatt.

A Ferrari nem maradt tesztpilóta nélkül, mivel az olasz Giancarlo Fisichella és a spanyol Marc Gené továbbra is az istállónál marad, kiegészülve a 21 éves francia Jules Bianchival.

Forrás: MTI