Míg az idény közepétől Mark Webber tűnt a 2010-es idény legfőbb esélyesének, az ausztrál pilóta épp a hajrában eresztett le, a szezonzáró után végül csak harmadikként zárta az évet.

A 34 éves veterán már biztosan nem sokáig marad az F1-ben, sokak szerint idén az utolsó esélyét puskázta el, ezzel azonban két korábbi főnöke sem ért egyet. Pár napja a volt minardis Paul Stoddart magasztalta Webbert, és Sir Frank Williams szerint is csak a jó autón múlhat a siker.     

“Ne mondjuk, hogy Mark Webber a nagy esélyt veszítette el, hiszen jövőre még erősebb is lehet. Lehetséges, hogy tényleg ez volt a legjobb esélye, de ezek a pilóták mind kivételes emberek, sosem szabad őket alábecsülni!” – magyarázta az F1-ben több mint négy évtizede tevékenykedő angol.

“Attól is függ, milyen jó lesz az autója jövőre. Tapasztalatból tudom, hogy Adrian Newey személyében egy zseni dolgozik a Red Bullnál, idén is nagyon sokat köszönhettek neki” – dicsérte a kilencvenes években a Williamst is bajnoki címekhez segítő sztármérnököt.

Annak ellenére, hogy még Webberrel is számol, Sir Frank egyértelműen a friss bajnokot, Sebastian Vettelt, valamint Lewis Hamiltont és Robert Kubicát tartja a közeljövő nagy sztárjainak.

“Nem csak azért mondom, mert bajnok lett, én mindig is nagyon nagyra tartottam Vettelt. Sokszoros bajnok lehet. Szerintem ő, Lewis Hamilton és a megfelelő autóval talán Robert Kubica is komoly meglepetéseket okozhat még.”

A veterán F1-főnök Fernando Alonsóról már jóval kevésbé hízelgően beszélt:

“Nem vagyok túl nagy rajongója Fernandónak. Gyakran mogorva, ritkán ismer el bárki mást, és nagyon nem közlékeny. Ragyogóan versenyez, de elég lelketlennek tűnik.”