A nyolcvanas-kilencvenes évek nagy részében állandó bajnoki esélyesként szereplő Williams a 2000-es évtized második felére középcsapati státuszba csúszott vissza, és bár az előző két idényhez képest javítottak, idén is csak a szezon legvégén, és a Force Indiát mindössze egyetlen ponttal verve lett végül 6. az alakulat.

Az idei évre szerződtetett veterán, Rubens Barrichello szerint a látszat ellenére nagyon sokat fejlődtek, de névadó alapító, Sir Frank Williams nem tapsol az idei eredményhez.

“Nem mondhatnám, hogy elégedett vagyok a hatodik hellyel, nem itt szeretnénk lenni. Nem építettünk elég versenyképes autót, és amikor ez történik, akkor annak ez az ára. Szinte kivétel nélkül minden pilóta kihozza a maximumot az autóból, így ha nincs az élen, akkor az azt jelenti, hogy bizonyos szempontból nem elég jó” – mondta a veterán F1-főnök az ESPN-nek.

“Az ok főképp a kasztni, hiszen a gumi mindenkinél ugyanolyan (volt), a Cosworth-motorunk is nagyon versenyképes, ott lehet a legjobbak között. A kasztni egy-két kisebb területen előrelépés volt a tavalyi autóhoz képest, de nem lett jelentősen gyorsabb” – értékelt Sir Frank.

Rubens Barrichello nemrég azt állította, hogy a Williams 2011-es autójának tervezéséhez merészen, áll hozzá a csapat, az FW-33-as “agresszív” járgány lehet majd.