Bár állandó piaca nincs az ilyesmiknek, időről időre felbukkannak Forma-1-es autók a különböző kereskedések, aukciós házak kínálatában. Ezúttal egy komoly történelmi értéket is képviselő darabot vihet el valaki: Michael Schumacher első bajnoki Benettonját kínálják eladásra.

A luxustermékek forgalmazásával foglalkozó Jameslist.comon feltűnt darab jelenleg Németországban, Frankfurtban található. A Benetton B194-es a leírás szerint a 8-as jelzésű kasztni, azaz konkrétan az a járgány, amivel Michael Schumacher az 1994-es Ausztrál Nagydíjon indulva – és közben Damon Hill-lel ütközve – megnyerte első világbajnoki címét.

A Benetton a hirdetés szerint kifogástalan állapotban, eredeti festéssel, beszerelt 3,5 literes, Ford-Cosworth ZETEC V8-as motorral, tartalék alkatrészekkel együtt vihető, az ár 1,5 millió euró (412 millió Ft).

Nem egészen egy éve már eladásra kínáltak egy 1994-es Benettont, azt nem tudni, hogy ez ugyanaz a példány-e vagy sem, de az biztos, hogy a mostani darab olcsóbb, mint a korábbi.