A McLarennél lényegében eldőlt Koreában, hogy csak Lewis Hamilton lehet esélyes a világbajnoki címre: a 2008-as győztes hátránya 21 pont Fernando Alonsóval szemben, miközben csapattársa, a címvédő Jenson Button kétszer ekkora, gyakorlatilag ledolgozhatatlan lemaradásban van. Martin Whitmarsh csapatfőnök nyilatkozata szerint a McLaren a Brazil Nagydíj előtt tárgyalja meg zárt körben, hogy milyen stratégiát követ az utolsó két versenyen.

“Mindketten olyan keményen nyomjuk, ahogy csak tudjuk, a lehető legtöbb pontot akarjuk szerezni a csapat számára” – mondta Hamilton. “Világos, hogy mindketten hátrányban vagyunk, Jenson messzebb van, mint én. 21 pont a lemaradásom, vagyis nagyon sok pontot kell szereznem.”

“Nem tudom, mi történik. Martinnal kellene beszélni, hogy ő vajon mit gondol arról, mit kell tennie. Én csak azt tudom, hogy annyira elöl kell végeznem az utolsó két futamon, amennyire csak lehet, fantasztikus lenne, ha közben Jensont is magam mellett tudhatnám.”

Button korábban világossá tette, hogy csak akkor segíti Hamiltont, ha már matematikailag is biztos, hogy nem lehet világbajnok.