Vijay Mallya, a Force India tulajdonosa és csapatfőnöke korábban azt mondta a Forma-1-be elsőként bekerült honfitársáról, Narain Karthikeyanról, hogy semmi esetre sem szerződtetné. Mallya szerint Karthikeyan egyszerűen nem üti meg a mércét, most mégis esélyessé vált az egyik ülés megszerzésére.

Egyelőre minden bizonytalan a Force Indiánál, Adrian Sutil nagyobb csapathoz menne, Vitantonio Liuzzi teljesítménye nem meggyőző, a tesztpilóta Paul di Restát is ráncigálja a Mercedes. Több alternatív lehetőséget is fontolgat ezért a csapatvezetés, az egyik ezek közül Karthikeyan reaktiválása.

Lapértesülések szerint Karthikeyan nyolcmillió dollárt hozna a csapathoz, többek között a mumbai Tata Motors pénzét. Az autógyár vastagon benne van a jövőre esedékes Indiai Nagydíj megrendezésében is, így sokat profitálna egy hazai pilóta beprotezsálásából.

Bernie Ecclestone is szeretné, ha az első Indiai Nagydíjon indiai pilóta is lenne a mezőnyben. “Szuper lenne, ha hazai pilótát láthatna a közönség Vijay csapatában vagy bármelyik jó istállónál” – mondta Ecclestone.

Adrian Sutil közben egyre közelebb kerül ahhoz, hogy meghozza a következő évről szóló döntést. “Közelebb jutottam a döntéshez, hamar, nagyon hamar megtörténik” – mondta Sutil. “Egy hónapja ugyan már mondtam hasonlót, de aki az enyémhez hasonló helyzetben van, annak mindent kétszer kell átgondolnia. Túl sokáig sem húzódhat a dolog, mert szeretnék előre tervezni, a döntés az én kezemben van.”

“Erre lehetne mondani, hogy akár most is elárulhatnám, mi lesz jövőre, de szeretnék megbizonyosodni arról, hogy jó döntést hozok. Ehhez kell még egy kis gondolkodási idő.”