Kopott gumikkal már a GP3-ban is komolyan kell számolni Kiss Pál Tamással, aki csütörtökön, a háromnapos GP3-as teszt második napján csatlakozott a mezőnyhöz a spanyolországi Jerezben. Annak ellenére, hogy a versenyzők nagy része már szerdán megkezdte a tesztelést és Tominak ma még a pálya vonalvezetését is meg kellett tanulnia, az első ötben autózott, és csak akkor esett vissza a harmincfős mezőnyben a 19. helyre, amikor a tesztnap végén mindenki felrakta az új gumikat. Ezek használatát még tanulnia kell a magyar versenyzőnek.

“Egész jól sikerült a teszt” – mondta Kiss Pál Tamás. “Délelőtt volt egy órám, hogy megtanuljam a pályát, délután pedig kopott gumikkal kevesebb, mint egy órával az edzés vége előtt az első ötben autóztam. Az utolsó órában felraktuk az első szett új gumit, amivel csak nagyon keveset javítottam a köridőmön, a második szett új gumival pedig már nem tudtam gyorsulni, és visszaestem a 19. helyre.”

“Egyértelműen látszott, hogy az új gumikat nem tudom olyan jól kihasználni, mint a többiek. Most ez a következő lépcső, amit meg kell tanulnom. A Formula Renault gumikhoz képest a GP3 gumijai nagyon durván tapadnak. Egyrészről el kell hinnem, hogy még lehet gyorsabban is menni velük, másrészről pedig meg kell tanulni azt a technikát, amivel ki lehet hozni belőlük a legtöbbet. Nagyon apró dolgokról van szó, de sok ilyen apróságból áll össze a jó kör.”

“A kopott gumikkal már gyakorlatilag minden időjárási körülmény között ott tudok lenni az élmezőnyben, ami egy kis önbizalmat ad. A múlt héten visszavetett, amikor az estorili teszt második napján kicsúsztam, és mostanra jött vissza az az érzés, ami a törés előtt volt.”

Kiss Pál Tamás az idén a harmadik helyen végzett a Brit Formula Renault-bajnokságban. Az elmúlt héten Estorilban három napon keresztül, most pedig Jerezben két napot tesztelheti az Atech GP-csapat GP3-as autóját. Várhatóan novemberben dől el, hogy milyen bajnokságban folytatja 2011-ben.