Ha Koreában sem ér el jó eredményt a McLaren, valószínűleg elbúcsúzhat világbajnoki álmaitól, a hétvégi verseny nagyon fontos lesz az istálló számára. Különösen Lewis Hamilton érezheti úgy, hogy ez az utolsó esélye. “Már vezettem a koreai pályán a szimulátorban, az első benyomásaim abszolút pozitívak voltak” – mondta Hamilton.

“Papíron kedvez nekünk a pálya: az első szektor csak nagy végsebességről és erős fékezés alatti jó teljesítményről szól, ezek autónk alaperősségei. A középső szektor gyors és hullámzó, olyan rész, ahol jó egyensúlyra és leszorítóerőre van szükség. A kör vége lassabb és szűkebb, de a ritmus megmarad, élvezetes első verseny előtt állunk.”

“Pozitív hétvégét zárhatunk Koreában. Ugyan az elmúlt eredményeink nem feltétlenül mutatták, de erős autónk van, most abban bízom, hogy ezt a pályán is bizonyíthatom.”

Jenson Button szerint mindig izgalmas új helyszínre látogatni. “Több előzési pont is kínálkozik a pályán” – fogalmazott Button. “Főleg a három egyenes végén, de az utolsó szektorban is lehet számítani néhány manőverre. Mint minden új pályán, valószínűleg most is belefutunk néhány nem várt dologba, de biztos vagyok benne, hogy teljes siker lesz a verseny. Fejlesztettük a Suzukában kipróbált új elemeket, valószínű, hogy pénteken ezekkel körözünk. Akár a versenyen is bevethetjük őket, optimista vagyok ezzel kapcsolatban.”