Alain Prost 1993-ban egyéves kihagyás után, 38 évesen nyerte negyedik, utolsó világbajnoki címét, hogy azután végleg visszavonuljon az F1-es versenyzésből. A hétszeres bajnok Michael Schumacher idén három teljes szezon elteltével, 41 évesen tért vissza – a Professzor szerint épp ezért kár is volt rögtön arról beszélnie, hogy a nyolcadik címért jön.

“Irreális, túl magas célt tűzött ki. Úgy kellett volna visszajönnie, hogy azt mondja, segít Rosbergnek, az első idényét töltő Mercedesnek vagy épp a barátjának, Ross Brawnnak – neki is könnyebb dolga lett volna így” – utalt Prost a kudarcnak tekinthető tényre, miszerint Schumacher 68 pontos elmaradással követi csapattársát.  

A francia legenda szerint világos a gyenge szereplés oka: Schumachert utolérte a kor.

“Talán az alázat hiányzott belőle, de azt hiszem, erősebbnek hitte magát. Számomra egyértelműen az életkor kérdése ez, úgy gondolom, hogy a gumi csak kifogás, hiszen Schumacher mindig is alkalmazkodni tudott bármilyen autóhoz. Ez volt az erőssége” – magyarázta a L’Equipe-nek.

“Az ő korában, három év kihagyás után egyszerűen lehetetlen visszatérni a csúcsra. Fiziológiai kérdés az egész” – tette hozzá.