Martin Whitmarsh, a McLaren csapatfőnöke figyelmeztette az ellenfeleket, hogy nagy hibát követ el, aki három futammal a világbajnokság vége előtt az esélytelenek közé sorolja Lewis Hamiltont és Jenson Buttont. “Három verseny és 75 kiosztható pont van hátra, úgyhogy ostobaság lenne leírni Jensont, Lewist vagy a McLaren-Mercedest” – üzent a mezőnynek Whitmarsh.

“Mindketten voltak már világbajnokok, pontosan tudják, hogyan kell kezelni ezeket a különleges helyzeteket, és képesek arra, hogy nyomás alatt is a legjobbat adják ki magukból. Készen állnak erre a csatára, melyet minden bizonnyal a megbízhatóság fog eldönteni.”

“Folytatjuk agresszív fejlesztési stratégiánkat és új elemekkel készülünk a koreai versenyre, ugyanakkor tudatában vagyunk annak, hogy minden versenyen pontokat kell szereznünk. A győzelemre megyünk, nem adjuk fel harc nélkül!”

Whitmarsh megerősítette, hogy suzukai váltóhibája miatt Hamiltonnak nem kell tartania még egy rajtbüntetéstől: ha esetleg másodszor is ki kell cserélni az egységet, a pilótát akkor sem sorolják hátra, a szabályok értelmében ugyanazért a problémáért nem szankcionálnak duplán.