Hivatalos: megtartják a Koreai Nagydíjat 2 Igaza volt Bernie Ecclestone-nak, aki már Suzukában kijelentette, hogy csodát tettek a koreai szervezők, így minden akadály elhárult a futam megrendezése elől. Kedden hivatalosan is befejezte az FIA-felülvizsgálatot Charlie Whiting versenyigazgató a helyszínen, a kétnapos ellenőrzés után zöld utat adott a pályának.

Whiting elégedett volt a munkálatokkal, értékelése szerint a készültségi szint megfelelő, így a szervezők számára kiadható a Forma-1-es futam megrendezéséhez szükséges engedély. A promóter Yung Cho Chung természetesen üdvözölte a döntést, véleménye szerint a futamot óriási érdeklődés kíséri majd az országban.

“Megkönnyebbültünk, hogy sikerült az FIA teljes elégedettségét kiváltóan befejeznünk a munkálatokat” – fogalmazott Chung. “Nincs akadálya, hogy Korea első ízben vendégül lássa a Forma-1-es mezőnyt, a pálya a legmagasabb normák szerint készült, a motorsport központja lesz országunkban. Úgy gondoljuk, hogy a Koreai Nagydíjnak köszönhetően az egész motorsportágazat felpörög hazánkban.”

Múlt heti képek szerint az utolsó aszfaltréteget felvitték, a média és a csapatok elhelyezésével sem lesz gond, egyes kiszolgálólétesítményeket azonban még nem fejeztek be. A Japán Nagydíj hétvégéjén már a csapatok is bizakodóak voltak a Koreai Nagydíj sorsával kapcsolatban.

“Azt hiszem, az infrastruktúra egy kicsit gyenge lesz, de mindenképp versenyezni akarunk Koreában” – mondta pár nappal ezelőtt Ross Brawn, a Mercedes GP csapatfőnöke. Martin Whitmarsh, a McLaren vezére úgy fogalmazott, biztos benne, Korea gondoskodik arról, hogy a futamot meg lehessen rendezni.