A Renault 2008-as szingapúri balesetes bundája miatt az F1-ből “száműzött” Flavio Briatorét a Nemzetközi Automobil Szövetség eredetileg örökre eltiltotta a szervezet által rendezett autóversenyeken való részvételtől, de az olasz ezt bírósági úton megsemmisíttette, majd végül megegyezett az FIA-val arról, hogy a jogi csatározások befejezéséért “cserébe” 2012-től visszatérhet a sportágba.

Az egykori Renault-főnök idén már jó néhányszor felbukkant a versenyeken, Bernie Ecclestone-nal találkozott és nemegyszer látogatást tett a Ferrari maranellói főhadiszállásán, és a jövőre érkező gumiszállítóval, a Pirellivel is hírbe hozták. Briatore már maga is elismeri, hogy az F1-es visszatérésre készül, de azt hangsúlyozza, hogy semmiképp sem lesz újra csapatvezető.

“Ezek pletykák, de nincs közük a valósághoz. Annyi biztos, hogy kétéves szünetet tartok, de utána készen állok egy új szakmai kihívásra. A csapatfőnöki szerepvállalást lezártam, de ez nem jelenti azt, hogy végleg búcsút intettem az F1-nek. Egyáltalán nem” – mondta a Journal Du Dimanche-nak az olasz.

“Vannak még izgalmas dolgok, de sokkal inkább az üzleti oldalon. A sport részéből már mindent elértem” – tette hozzá.

Briatore szerint az F1-nek további drasztikus költségcsökkentésekre lenne szüksége:

“Én sokkal radikálisabban korlátoznám a kiadásokat, legalább 70 százalékkal. A csapatok szenvednek. Az autók csak pár másodperccel gyorsabbak a GP2-eseknél, pedig az a kategória tízszer kevesebbe kerül. Őrület, főképp ha tekintetbe vesszük, milyen nehéz mostanában szponzorokat találni. A Forma-1 már a túlélésért küzd és észre sem veszik. Elég volt a tárgyalásokból, amelyeken semmit sem döntenek el” – magyarázta.