Vettel: Nem a Red Bull a favorit! 2 Bár Mark Webberre rájárt a rúd és a futam végén már csak tesztelt a pályán, Sebastian Vettel tavaly megszerezte a pole-t, majd meg is nyerte a versenyt Suzukában. A Japán Nagydíj legutóbbi győztese szerint idén sincsenek rossz kilátásaik, de nem szeretné a fő esélyesnek láttatni magukat.

“Előre könnyű kinevezni egy favoritot! Tavaly gyorsak voltunk itt, az autónknak fekszenek a közepes és gyors kanyarok, ezért az emberek természetesnek veszik, hogy mi vagyunk a favoritok, de ki is kell menni a pályára és bizonyítani. Kemény hétvége lesz, az biztos” – mondta a német.

“Az időjárás kérdéses, főleg szombatra és vasárnapra, meglátjuk, mit tehetünk” – utalt Vettel arra, hogy az időmérőre elég komoly és a futam idejére is kisebb eső érheti el Suzukát.

Vettel a szingapúri második helyével egy kicsit közelebb férkőzött a bajnokság vezetőihez, de a német nem a címre gondol, csak az aktuális futammal törődik ezután.

“Ez a verseny is csak egy a 19 közül. Persze már csak négy van hátra, szóval nagyobb a jelentősége, de végül is csak egy a 19 közül. Akár egy, akár 10 vagy idén 25 pontnyira is van, csak az számít, hogy higgyen és bízzon magában az ember.”

“Voltak olyan futamaim, ahol összejött, amit szerettem volna és voltak, amikor nem. Mindenkinek megvan a maga története, de a teljesítményünk mindig jó volt, bízom benne, hogy ezen a hétvégén is jók lehetünk. Nem Koreában, nem Brazíliában vagy Abu-Dzabiban vagyok. Japánban vagyok, csak erre a futamra koncentrálok, semmi másra” – mondta még csütörtökön a Red Bull-os.

Eddig jól is alakul a német terve, hiszen mind az első, mind a második szabadedzésen ő volt a leggyorsabb, méghozzá meggyőző fölénnyel – pillanatnyilag úgy látszik, hogy inkább csak elveszíteni tudja majd a pole-t szombaton.