Elkezdte az extrém esős és intermediate abroncsainak tesztelését a Pirelli, az olasz gyártó Valenciában próbálgatta keverékeit. Ez volt az első fellépése a frissen szerződtetett Pedro de la Rosának is, a spanyol veterán a Saubertől való távozása után máris dolgozhatott.

Valenciában a teszt kedvéért fellocsolták a pályát, az intermediate abroncsokat kevésbé, az extrém esőseket jobban eláztatott pályán próbálgatták. De la Rosa 650 kilométert tett meg a Toyota tavalyi, TF109 jelű versenygépével, első köreit slick gumikkal teljesítette, hogy legyen viszonyítási pontja a tesztcsapatnak.

“Először teszteltük esős abroncsainkat, most ismét a nulláról kezdtük a munkát” – magyarázta Paul Hembery, a Pirelli motorsport igazgatója. “Mindent elvégeztünk, amit előzetesen elterveztünk, megvannak az első benyomásaink a gumik viselkedéséről vizes és száradó körülmények között.”

De la Rosa arról beszélt, nagy öröm számára, hogy segítheti a Pirelli munkáját, a tesztek október végén, Barcelonában folytatódnak.