Robert Kubica is megszólalt a Renault kontra Kimi Räikkönen ügyben. A finnek meggyőződése, hogy a Renault csak reklámcélokból dobta be a nevét, mire az istálló álnaivan úgy reagált, hogy szó sem volt ilyesmiről. Szót kért az ügyben Kubica is, aki Räikkönen csapattársa lehetett volna, a lengyelt meglepte a finn nyilatkozata – és csalódott is miatta.

“Meglepődtem, mert személy szerint úgy gondoltam, hogy tényleg van esély a szerződtetésére” – mondta Kubica. “Nyilvánvalóan máshogy fest a helyzet, amit mond, az teljesen ellentétes azzal, mint amit én eddig gondoltam.”

“Kicsit csalódott vagyok. Ha lett volna esély, nagyon örültem volna, ha egy csapatban versenyezhetek vele, hiszen nagyszerű pilóta. Óriási lett volna egy világbajnok csapattársának lenni, azt hiszem, a Renault-nak sem jött volna ez rosszul.”

Eric Boullier, a Renault csapatfőnökének nyilatkozata szerint az istálló még elemzi Vitalij Petrov teljesítményét, a teljes kiértékelés után születik döntés arról, hogy az orosz maradhat vagy mennie kell.