A Ferrari idén már a szezon közepén egyértelműen a hátvéd szerepét osztotta Felipe Massára, amikor a Német Nagydíjon a brazillal átadatta Fernando Alonsónak a győzelmet jelentő vezetést. Az elnök, Luca di Montezemolo nemrég azt is hangsúlyozta, hogy a pilótától azt várják, hogy minél több pontot vegyen el Alonso riválisaitól, azaz eredményes segítő legyen, hiszen a Ferrarinál a versenyző van a csapatért, egyénieskedni tilos.

A 29 éves Massa erre az évre elfogadta a szereposztást, de egy friss interjúban figyelmeztetett, hogy 2011-re nem vállalja ugyanezt:

“Ha a többi pilóta előtt, de Fernando mögött vagyok, akkor pontokat vehetek el az ellenfeleitől, ami számára természetesen pozitív. Igyekszem ezt teljesíteni” – mondta az idei helyzetről Massa a német Sport Bildnek.

“De én biztosan nem leszek egy második Rubens Barrichello!” – utalt honfitársa Michael Schumacherrel szembeni egykori szerepére. “Ha ez megtörténik, abbahagyom a versenyzést! Úgy nem fogok vezetni, ha csak a második helyre hajthatok” – üzent a Ferrarinak.

“Fernando tényleg nagyon jó – de nem jobb, mint a korábbi csapattársaim. Csak most én nem vagyok olyan jó, mint máskor. Komoly gondjaim voltak a gumikkal, az én stílusomhoz még a lágyak is túl kemények. De biztos vagyok benne, hogy másoknak is ugyanez a problémája, nem hiszem, hogy Michael (Schumacher) például elfelejtett vezetni” – magyarázta a brazil.

A Ferrari elnöke Massa szavaira rímelve – bár minden bizonnyal csak saját múlt hétvégi nyilatkozatát kiegészítve – ma arról írt a csapat oldalán, hogy a brazilt továbbra is ugyanakkora becsben tartják, mint Alonsót.

“Felipe most és mindig is első számú pilóta lesz a Ferrarinál. Első számú pilótához méltó teljesítményt is várok tőle, az idei utolsó futamokon és jövőre, az új gumikkal is!” – állította Montezemolo.