Az egyre ismertebb koreai gyártó, a Kumho is érdeklődik az F1-es szereplés iránt, még szándéknyilatkozatot is kiállított ezzel kapcsolatban. Úgy tudni, hogy a korábbi F1-es tapasztalat nélküli gyártó akkor küldte el a levelet a Nemzetközi Automobil Szövetségnek, amikor a Bridgestone jelezte, hogy kiszáll a sportágból.

Végül a Pirelli nyerte az FIA pályázatát, 2011-2013-ig egyedüli gumiszállítók lesznek az olaszok. Később jöhetnek a koreaiak, akik a történtek ellenére nem mondtak le terveikről. “Viszonylag újoncok vagyunk a világ tíz legnagyobb autógyártója között” – mondta Jong-Ho Kim vezérigazgató.

“Technikai erőnket meg kell versenyeztetnünk a globális piacon, a versenysport olyan terület, ahol megmutathatjuk képességeinket.” A Kumho a Forma-3-ban már fontos szereplő, a következő cél a Forma-1. “Már 2007-ben fejlesztettünk F1-es abroncsot, várunk a pillanatra, hogy beszállhassunk.” Kim a Hankook korábbi érdeklődésére reagálva úgy fogalmazott, hogy Koreában kizárólag a Kumhónak áll rendelkezésére olyan technológia, mellyel F1-es abroncsot lehet gyártani.