Míg az első szabadedzésen született eredményeket a lassan száradó pálya miatt nem lehetett komolyan értelmezni, a Szingapúri Nagydíj második gyakorlása már mérvadóbb lehet, legalábbis a körülmények nem zavartak be.

Persze sosem lehet tudni, ki milyen beállításokkal és mennyi üzemanyaggal autózik, de ha feltesszük, hogy minden élmenő legalább egyszer-kétszer gyors körrel is próbálkozott, akkor a kép elég baljós a McLaren és a Ferrari számára, a nagy leszorítóerőt kívánó pályán a Red Bull megint nagyon erősnek látszik, Sebastian Vettel csapattársának, Webbernek hattizedet, Buttonnak, Alonsónak és Hamiltonnak pedig már bő egy másodpercet adott.

Vettel az elsőséget nem egyszeri szerencsés körnek köszönheti, a német szinte végig az élen állt, egyedül Alonso látszott fenyegetőnek, de a spanyol túlságosan igyekezett: az első két szektorban bírta, sőt egy kicsit túl is szárnyalta a Red Bull tempóját, de a 17-es kanyarban a bukótérbe hajtott, amikor pedig vissza akart tolatni, le is fullasztotta a Ferrarit, 20 perccel a vége előtt kiszállt.

Az edzés másik “kiesője” a Force Indiá-s Adrian Sutil volt. A német korábban már súrolta a falat egyszer, majd a 10-es kanyarkombinációban a sikán kerékvetőjén felugratott az autóval, aminek bal első felfüggesztése használhatatlanná tört a landolásnál.

A két visszatérő pilóta közül a sauberes Nick Heidfeld ezúttal is tartotta a lépést Kamui Kobayashival, míg a Hispaniánál a betegeskedő Sakon Yamamotót pótló Christian Klien nyolctizeddel maradt el csapattársától, Bruno Sennától.

A Szingapúri Nagydíj harmadik szabadedzését holnap 13, az időmérőjét pedig 16 órakor tartják.

Szingapúri Nagydíj, 2. szabadedzés, Marina Bay, 2010.09.24.