Mark Webber ötpontos előnnyel vezeti a világbajnokságot Lewis Hamilton előtt, így talán őket tekinthetjük a bajnoki cím első számú esélyeseinek. A harmadik Fernando Alonso hátránya már 21 pont, ennek ellenére a Red Bullnál és a McLarennél is a maranellóiakat tartják a legnagyobb ellenfélnek.

“Őszintén szólva a Ferrarit látom a ránk leselkedő legnagyobb veszélynek” – mondta Christian Horner Red Bull-csapatfőnök. “Gyors autójuk van, vitathatatlanul ők voltak hozzánk a legközelebb féltáv óta. Valenciában és Silverstone-ban nem volt szerencséjük, Hockenheimben és Budapesten gyorsak voltak. Spa nem úgy alakult, ahogy tervezték, de Monzában ismét diktálták a tempót, szóval ők a legnagyobb ellenfelek.”

“Akármit is csinálnak, nekünk le kell győznünk mindenkit. A konstruktőri bajnokság fontos számunkra, inkább legyen kettő, bajnoki címért küzdő pilótánk, mint egyetlen. Saját teljesítményünkre koncentrálunk, arra nincs energiánk, hogy amiatt is aggódjunk, mások mit csinálnak.”

Lewis Hamilton szerint is Alonso a legveszélyesebb ellenfél jelenleg. “Kitől tartok leginkább? Attól, aki a legutóbbi versenyt is nyerte” – fogalmazott Hamilton. “Hagyom, hogy Fernando legyen a favorit, nekem jó így. A Ferrari alaposan összeszedte magát, attól tartok, jelenleg ők a legnagyobb riválisaink.”

“Fernando kényelmes helyzetben van, tudja, hogy számíthat csapattársa támogatására, nem úgy, mint én. Massa akár tőlünk is lophatna pontokat, de ha az autónk gyors és versenyeket nyerünk, a Red Bulltól tud csak elvenni, ami szintén jó nekünk.”