Az Olasz Nagydíj után kettőről újra ötesélyessé bővült az idei bajnokság, a vezetést pedig visszavette a Red Bull-os Mark Webber. A legutóbbi ausztrál F1-világbajnok, Alan Jones szerint honfitársa, a 34 éves Webber jó helyzetben van, az éllovas mentális szempontból is favoritnak számít, az egyelőre még egyenlően kezelt csapattársa sem jelent rá igazi veszélyt.  

“Ha pszichológiai játékról van szó, én mindenképpen Markra szavazok. Mark a nehéz úton jutott idáig, megfordult versenyképtelen csapatoknál, kapott már hideget-meleget, míg Vettel nem, szóval ha pszichológiáról van szó, Mark sokkal jobban kezelheti a helyzetet, mint Vettel” – mondta az 1980-as bajnok.

A talán utolsó lehetősége előtt álló Webbernek Vettel mellett persze Jenson Buttonnal, Fernando Alonsóval és főképp Lewis Hamiltonnal is számolnia kell, három olyan versenyzővel, akik előnyben vannak abból a szempontból, hogy már tudják, hogyan is kell bajnokságot nyerni, ezért Jones azt javasolja, hogy az ausztrál csakis az egyedi versenyekkel törődjön.

“Szerintem a legfontosabb, hogy ne gondoljon túl sokat a bajnoki címre. Ne rágódjon rajta, ne vegyen magára terhet. Csak teljesítse egymás után a futamokat, ha így folytatja, akkor nem lesz gond.”

Jones szerint Webber mellett szól, hogy a Red Bull-os két olyan futam után áll az élen, amelyek elvileg a legnehezebbek voltak az autója számára.

“Szerintem nagyon jó esélye van Szingapúrban. Az autójának fekszik majd a pálya, sőt tulajdonképpen szinte mindegyik ezután következő pálya ilyen lesz. Szerintem ezzel ő is tisztában van, és biztosan nem bánkódik miatta!”