Jenson Button tavaly a Brawnnal olyan előnyt gyűjtött az idény első felében, hogy később  győzelmek nélkül, szorgos pontgyűjtögetéssel is sikerült megnyernie a világbajnokságot.

Az idén már a McLarenben ülő címvédő ugyan nem nagyon hibázott ebben az éveben, de a nem túl jó kvalifikációs teljesítményei miatt jó ideje nem tett hozzá az idény elején begyűjtött két győzelméhez. Még az esélyesek között van, az éllovas Mark Webberhez képest csak 22 pont a hátránya, de azt mondja, az utolsó öt futamra változtat a hozzáállásán, és nagyobb kockázatvállalással próbál meg eljutni a végső sikerig.

“Nem könnyű helyzet, amikor ilyen szoros a bajnokság vége. Menjen biztosra az ember? Vagy adjon bele mindent, mert azzal lehet sokat nyerni? Nehéz helyzet. Én úgy érzem, ha az ember már bajnok lett egyszer, nem dőlhet hátra. Kockáztathat, így izgalmasabb” – mondta a Daily Telegraph-nak a 30 éves angol.

“Tavaly olyan helyzetben voltam, amikor nem kockáztathattam, biztosan kellett gyűjtenem a pontokat. Idén teljesen más: már bajnok vagyok, viszont most csak üldözői szerepben. Természetesen szeretnék újabb bajnokságot nyerni. Agresszíven vágok neki. Pont, mint tavaly Brazíliában – akkor azt mondtam magamban: ezt most már le kell tudnom. Az idény finisében agresszív leszek” – fogadkozott a címvédő, akinek csapattársa, az egyébként belemenősebb Lewis Hamilton épp Button higgadt, eszes stílusát vette példaként még az év elején.