Március 13-án kezdődik és november 27-én ér véget a 2011-es Forma-1-es idény, összesen húsz futamot rendeznek, amely abszolút rekordot jelent. Elismerve, hogy a hosszú szezon miatt tovább nő a mérnökökre és szerelőkre nehezedő terhelés, a pilóták örülnek a hosszú idénynek.

“Mivel nincsenek tesztcsapatok, a szerelők számára nagyon hosszú lesz, még több munkaórát kell vállalniuk” – mondta Jenson Button. “Kemény lesz az egész csapat számára, de a szponzorok örülhetnek, mert még több országba tör be a Forma-1. Biztos vagyok benne, hogy a támogatókon kívül az egész sportágnak jót tesz, hogy több országban és különböző kultúrákban versenyezhetünk.”

Rubens Barrichello annak örül, hogy a jövő évi versenynaptárat sokkal logikusabban állították össze, mint az ideit, amelynek végén a Brazil és Abu-Dzabi Nagydíj szerepel egymást követő versenyhétvégékkel. “Sokkal jobb lesz két hetet Ázsiában tölteni, mint elrepülni Brazíliába, aztán vissza Abu-Dzabiba” – fogalmazott Barrichello. “Mindig mondtam, én annak örülnék, ha harminc verseny lenne tesztek nélkül, költséghatékonyabb lenne és jobban is mulatnánk.”

Fernando Alonso szerint azok örülhetnek igazán az új naptárnak, akik pontszerzésenként kapják a bónuszt, így jövőre még több lehetőségük lesz a gyűjtögetésre. Mark Webbernek is tetszik a menetrend és az új, indiai verseny, amellyel kilencre emelkedik a Közel- és Távol-Keleten rendezett futamok száma. “Azt hiszem, veszek egy házat Ausztráliában, mert egyre több verseny van a környéken” – nyilatkozta Webber, aki jelenleg Nagy-Britanniában lakik. Michael Schumacher szerint jó, ha a versenyek száma nő a tesztek helyett, de azért hasznosnak tartana néhány gyakorlást is.