Szeptemberben harmadik alkalommal látogat Magyarországra a BMW speciális vezetéstechnikai képzése, a Formula BMW Racing Experience, amely keretében bárki autóversenyzővé válhat egy napra. A Hungaroring versenypályán tartott félnapos és háromórás tréningeken a BMW professzionális instruktorai valódi versenykörülmények között segítenek elsajátítani az érdeklődőknek egy formula versenyautó vezetését.

A két programra gyakorlatilag bárki jelentkezhet önköltségen, aki a minimális fizikai feltételeknek – testmagasság, súly – megfelel. A szeptember 18-i félnapos képzés a komolyabb érdeklődőknek ajánlott, míg a 17-18-i háromórás képzések azoknak, akik csupán belekóstolnának a formula vezetés élményébe. A magyarországi képzésre jelentkezni itt lehet, a részvétel díj a szeptember 18-i félnapos program esetén 990 euró (282 ezer Ft plusz áfa), a szeptember 17-18-i, háromórás  programok esetén pedig 400 euró (115 ezer Ft plusz áfa).

Mivel Dénes kollégánk két éve már kipróbálhatta magát egy ilyen tréningen, élménybeszámolója alapján tájékozódhat, akit bővebben is érdekel, hogyan is zajlik egy ilyen BMW-s nap.