Lewis Hamilton 2008-ban megnyerte már a Monacói és a Brit Nagydíjat, a múlt hétvégén Spában is győzni tudott, így nagyon szeretné, ha Monaco, Silverstone és a belga pálya mellé begyűjthetné az első, 1950-es világbajnokságban is szereplő negyedik “klasszikust”, a monzai futamgyőzelmet is.

Ha ez sikerül, a mclarenes csatlakozik majd a Michael Schumacher, Ayrton Senna, Alain Prost, Jackie Stewart, Niki Lauda, Juan-Manuel Fangio, Jody Scheckter és David Coulthard alkotta elitklubhoz.

“Mindig is másképp tekintettem erre a négy pályára. Emlékszem, pár éve David Coulthard mondta, hogy büszke rá, hogy sikerült megnyernie ezeket a nagydíjakat a McLarennel, mert ezeken keresztül kapcsolatba került az F1 történelmével – pontosan értem, mire is gondolt. Némelyik pálya különleges, sokkal jobban lehet érezni a történelmet.”

“Ezért is örültem annyira, hogy végre győztem Spában – a sportág óriása, mindenkinek jelent valamit, aki már versenyzett rajta. Még sosem győztem Monzában. Nagy hagyományú pálya, egyben a Ferrari saját háza tája, ahol még inkább szeretne győzni az ember. Persze minden versenyen jó lenne győzni, de van, amelyiknek nagyobb a jelentősége.”

“Szóval Monzába is a győzelemért megyek, hogy tovább haladjak a bajnokságban. Általában mindig jól mentünk Monzában, az egyenesek feküdni fognak, remélem az egész csomag jó lesz, persze most sem vehetünk biztosra semmit” – magyarázta a bajnoki éllovas.