Sebastian Vettel ugyan a szezonnyitó óta a legjobb autóban ül, és az eddigi futamok több mint felén ő szerezte meg a rajtelsőséget, a fiatal német pilóta mégsem vezeti a bajnoki küzdelmet, 31 pont hátránnyal csak a harmadik.

A 2009-es bajnok, Jenson Button szerint Vettel egyszerűen túl sokat hibázik ahhoz, hogy megszerezze a végső győzelmet – az angol személyes tapasztalattal is rendelkezik, hiszen a Red Bull-os a múlt vasárnap is bakizott Spában, egy elbaltázott előzéssel a mclarenes rivális futamát is idő előtt lezárta.

“Szerintem Vettel túl sokat hibázott idén ahhoz, hogy a bajnoki címért küzdhessen. De borzasztó gyors, ez vitathatatlan. Hét pole-t szerezni egészen rendkívüli, de aztán ennyi versenyt eldobni – az is meglepő.”

Button Vettel lemaradása ellenére sem gondolja, hogy a Red Bull ezután az előnyösebb helyzetben lévő Mark Webber mellé áll: “Nem hiszem, hogy így tennének. Szerintem imádják Vettelt, és amúgy sem tesznek fel mindent egy lapra.”

Vettelhez hasonlóan Button is lemaradt a Belga Nagydíj után, a címvédő hátránya 35 pont az éllovas csapattárshoz, Hamiltonhoz képest. Az angol a vasárnapi kiesés után eléggé elkeseredett, de hétfőn már pozitívabban látta a helyzetét.

“Amikor kiszálltam a kocsiból és visszamentem a paddockba, azt mondtam, hogy ez komolyan ártott a bajnoki esélyeimnek, innen nehéz lesz visszakapaszkodni. De akkor eléggé el voltam keseredve, ami nem meglepő annyi pont elvesztése esetén” – idézte fel Button, aki a kieséskor a 18 pontot érő második helyen autózott.

“A 35 pont most belegondolva is sok, de a régi számítás szerint körülbelül 14-15 lenne csak, ami nem olyan lehetetlen. Monzába úgy kell mennem, hogy győzelmet remélek, azért dolgozom majd. Ha ott sikerül győzni, akkor máris más lesz a hangulatom. Imádom a pályát, idén jól teljesítek majd. Bízom az autóban is, szerintem jó hétvégém lesz. Nagyot kaptam (Spában), de pozitív vagyok!”