Jövőre új gumiszállító, a Pirelli váltja a Bridgestone-t, az olaszok szeretnének a japánok méltó utódai lenni. A tesztek már zajlanak, a Pirelli szakemberei azon vannak, hogy a lehető legnagyobb show-t csinálják már jövőre is.

Ugyan a Forma-1 sokat veszített régi fényéből az aerodinamika előretörése miatt, a Bridgestone néhány versenyt izgalmassá tudott tenni a jó keverékválasztással. A Pirellinek ugyan jövőre jóval kevesebb tapasztalata lesz, de a mérnökök mindent megtesznek a jó felkészülésért.

“A csapatok igényei mellett figyelünk az izgalomra is” – ígérte Paul Hembery versenyfőnök. “A tartós és nagy teljesítményű abroncsok gyártása nem probléma. A kihívás abban rejlik, hogy megtaláljuk a kompromisszumot az élettartam és tartósság között a lehető legnagyobb show érdekében.”

Hiába megy sok helyszínre tesztelni a Pirelli, az összes pályán nem tud tapasztalatokat gyűjteni, ezért a tanulóév nem lehet tökéletes. “Megeshet, hogy mivel nem tudunk az összes helyszínen tesztelni, egyes pályákon konzervatívabbnak kell lennünk. A gumik bírni fogják, de nem biztos, hogy az élmény olyan lesz, amilyenre sokan vágynak. De 2011 csak az első évünk.”