A 2010-es Belga Nagydíj dobogósainak nyilatkozata:


Lewis Hamilton (1.):

Ragyogó hétvége volt. Nagyon-nagyon nehéz verseny volt mindenki számára. Imádkoztam, hogy minden menjen simán, de amikor esni kezdett az eső, csökkent a gumik tapadása és nem tudod, hogy mikor fékezhetsz, bajba kerülhetsz. A végén én is későn fékeztem és blokkoltak a kerekeim a nyolcas kanyarban. Valaki fentről vigyázott rám, amikor kicsúsztam, hiszen vissza tudtam menni a pályára és az élen is maradtam.


A csapat fantasztikus munkát végzett. Ahol tudtam, a határon mentem, de volt, amikor nem voltam kellően gyors, azonban sikerült az élen maradnom. Nagyon örülök, hogy nyertem!

Nagyon nehéz döntés a gumicsere, nem lehet tudni, mire számítsunk. Esett, aztán gyorsan felszáradt, aztán nagyon sötét felhők voltak felettünk, de nem kezdett erősen esni. A végén reménykedtem, hogy a biztonsági autó a pályán marad a futam végéig, de már nem esett annyira és javult a pálya állapota. Ekkor már csak dédelgettem a kocsit, hogy sikerüljön egyben áthozni a célvonalon.

Nagyon fontosak ezek a pontok, mert ritkán vagyunk nyerő helyzetben. Boldog vagyok és elégedett, hogy egy ilyen hétvégén, egy ilyen versenyen nyertem, amikor lutri volt, ki kerül ki győztesként.

Mark Webber (2.):


Valami komoly gond volt a felvezető körömön. Állítottunk is a kuplungon, bíztam benne, hogy sikerült megoldani, de még sokkal rosszabb lett. A rajt borzalmas volt, aztán pedig csak követtem a dolgokat. Azt gondolom, elég jól végeztünk egy ilyen a rajt után.

Nagyon elégedett vagyok a második hellyel. Bár mi hárman indultunk az első három helyről, szerintem senki sem fogadott volna arra, hogy ugyanez a három ember ül majd itt a verseny után is. Könnyű itt egy kis hibával elveszíteni az egészet és nulla ponttal zárni a versenyt.

Azt gondolom, hogy nagyon sok pontot szereztünk, így bizakodva várhatjuk a folytatást.

Robert Kubica (3.):


Jó verseny volt. Nagyon nehéz körülmények között sikerült a dobogóra jutni. Az első bokszkiállás jó volt, utána még az előnyömet is növeltem Markkal szemben. Amikor erősödött az eső, sikerült egyre közelebb kerülnöm Lewishoz is. A második bokszkiállásánál nagyon sokat állítgattam a kormányon, egy kicsit elvesztettem a koncentrációmat és elrontottam a megállást, sajnos el is ütöttem valakit. Ott veszett el a második helyem is.

Ennek ellenére azt gondolom, hogy ragyogó hétvégénk volt. A kocsi teljesítménye sokkal jobb volt, mint az utóbbi futamokon. Nagyon remélem, hogy ugyanígy fog folytatódni. Nehéz megjósolni, mi lesz a következő versenyen, mert egész más karakterű pálya jön. Nagyon gyorsan változhatnak a dolgok – Monza szerintem nehéz lesz számunkra, de a tengerentúli pályákon jók lehetünk.

A 2010-es Belga Nagydíj végeredménye: