Robert Kubica számára nem alakult túl jól a július, a három futam közül mindössze a Német Nagydíjon sikerült pontot szereznie. A Renault lengyel versenyzője a Belga Nagydíjtól szeretne a korábbi formájához visszatérni – bízik benne, hogy az autóra Spában felkerülő F-csatorna is segít majd ebben.

“Spa eléggé különbözik az összes többi pályától, mert bár Kanadához hasonlóan alacsony leszorítóerőt használunk, sok gyors kanyar is van. Trükkös eltalálni a megfelelő leszorítóerő és a végsebesség egyensúlyát, hiszen két nagyon hosszú egyenes szakasz is van. Ezen a pályán gyakran adódnak meglepetések, olyan autók is gyorsak lehetnek, amik előtte egész évben nem voltak azok.”

“Ami minket illet, ezen a hétvégén első ízben szereljük fel az F-csatornát, és reméljük, hogy azonnal működni is fog, hogy a lehető legtöbbet hozhassuk ki belőle már az edzések alatt. Láthattuk, hogy az F-csatornás autók nagyobb leszorítóerővel is mehetnek, mert a hátsó szárny tehermentesítésével még úgy is jó a végsebességük. Azt hiszem, ez Spában is érvényesül majd – bár mindenki imád itt versenyezni, azért mégis nagyon fontos az autó teljesítménye” – magyarázta a lengyel.

“A szünet után már nem gondolok a legutóbbi versenyre, sokkal inkább a jövővel foglalkozom. Kemény lesz a szezon vége, mert már csak két európai futam van, utána hosszú körút következik Ázsiába, Dél-Amerikába és a Közel-Keletre. Az elmúlt három futamon nem volt szerencsém, Silverstone-ban és Budapesten sem szereztem pontot, szóval szeretnék újra úgy versenyezni, mint korábban: rendszeres pontszerzésért, jó helyezésekért akarok küzdeni. Számomra és a csapat számára is az a cél a következő futamokon, hogy közelebb jussunk az élmenőkhöz.”