Michael Schumacher számára a Belga Nagydíjnak otthont adó Spa-Francorchamps kiemelt fontosságú pálya, a német 1991-ben ott mutatkozott be az F1-ben, egy évvel később ott nyerte első futamát, majd 2004-ben utolsó bajnoki címét is ott biztosította be. A német összesen hatszor nyerte meg a versenyt, de idén nem sok reménye van az ismétlésre.

“Mindig is Spa volt a kedvenc pályám, így már csak ezért is nagyon várom, hogy újra versenyezhessek rajta. Ezer éve nem voltam ott” – mondta a hétszeres bajnok, aki utoljára 2005-ben állt rajthoz a pályán, hiszen utolsó F1-es idényében, 2006-ban nem szerepelt a helyszín a versenynaptárban.

“A hétvégén hátrányból indulok a rajtbüntetésem miatt, így nem lehet sokat várni a versenytől. Másrészt azonban minden egyes versenykilométer jól jön, az autót illetően tanulhatunk belőle. Mindenképpen igyekszem majd a legtöbbet kihozni a hétvégéből!” – ígérte Schumacher.

A Mercedes GP csapatfőnöke, Ross Brawn a Belga Nagydíj előtt elég szerényen beszél, az angol szerint a nyári szünet miatt nem várható tőlük nagy ugrás.

“A nyári szünet jól megérdemelt pihenésre adott alkalmat, de nagyon várjuk már, hogy újra versenyezhessünk. Spa a versenynaptár egyik klasszikusa, a nézők, a pilóták és a mérnökök is egyaránt imádják, mindig az év egyik fénypontja. A szünet miatt azonban korlátozottan dolgozhattunk az autón Magyarország óta, de így is mindent megteszünk majd, hogy Spában jó hétvégével indíthassuk az idény utolsó szakaszát” – mondta Brawn.