Úgy tűnik, nem babonások az FIA-nál. A jövőre már várhatóan 13 csapatos Forma-1-bajnokság március 13-án kezdődik Bahreinben, majd november 13-án ér véget Abu-Dzabiban. Legalábbis a német sport1 szerint, amely a Magyar Nagydíj idején jutott a 2011-es tervezett naptárhoz.

Korea idén csatlakozik a sorozathoz

Korea idén csatlakozik a sorozathoz


E szerint megvalósul Bernie Ecclestone álma, és a jelenleginél is több, összesen húsz verseny lesz a következő idényben. A pluszversenyt az Indiai Nagydíj jelenti, amelyet október 9-ére terveznek. A pluszverseny miatt viszont a ma kezdődő négyhetes szünet jövőre három hétre szűkül.

Az idén októberben debütáló Korea jövőre áprilisban rendezhet versenyt, mindössze egy héttel a kínai futamot követően. Ez után háromhetes szünet következne, mielőtt a csapatok Barcelonában megkezdenék az európai szereplésüket.

A legnagyobb logisztikai kihívást az egymást követő brazil és japán verseny jelenti majd. Dél-Amerikától nincs olyan távol a szigetország, de a csapatok európai központjától igen, ahonnan általában egy-egy versenyre csomagolnak össze.

A 2011-es Magyar Nagydíj július végén lehet a kiszivárgott hírek szerint.