Michael Schumacher kis híján felkente a bokszutca falára Rubens Barrichellót a Magyar Nagydíjon, a manővert vizsgálják a versenybírók és valószínűleg meg is fogják büntetni a hétszeres világbajnokot. A német RTL adásában a kommentátorok nem dicsérték a Mercedes pilótáját, egyértelműen úgy foglaltak állást, hogy a védekezés “nem volt tiszta”, a pozíció védelme engedélyezett, de nem akkor, amikor betonfal van a túloldalon.

Schumachert természetesen azonnal megkérdezték az esetről a leintés után, külön felhívva a figyelmét arra, hogy Barrichello szerint akár kizárást is érhet egy ilyen eset. Schumacher ezen csak mosolygott, de egyébként is flegmán kezelte a helyzetet.

“Mindenkinek lehet véleménye” – mondta Schumacher, akinek manőverében benne lehetett az is, hogy a hét folyamán meglehetősen ellentétes véleményeket fogalmaztak meg ők ketten a csapatutasításról és annak szükségességéről a Forma-1-ben.

“Az autóból, abból a kis visszapillantóból nem tűnt annyira veszélyesnek a helyzet, a tévében, rengeteg kameraállásból talán másképp nézhetett ki. Részemről annyit mondhatok, hogy felkínáltam Rubesnek a másik oldalt, választhatta volna azt is, de a nehezebb úton indult el. Komoly pozícióharcról volt szó, ezért mindent megpróbáltam.”

Schumachert szembesítették azzal, hogy Barrichellóval korábban csapattársak voltak, esetleg rossz közöttük a viszony? Erre Schumacher csak annyit mondott, hogy erről a kérdésről Barrichellónál kellene érdeklődni, ő nem tud róla, hogy feszültség lenne köztük.