Pocsék hétvégét zárt a McLaren a Magyar Nagydíjon, Lewis Hamilton tavaly megnyerte a futamot, idén viszont váltóhiba miatt hamar kiállni kényszerült, Jenson Button nyolcadik lett. Hamilton Mark Webber győzelme miatt az összetett első helyét is elveszítette, a nyári szünet előtt az ausztrál állt az élre.

“Ilyen a versenyzés, keményen kell dolgoznunk azért, hogy felzárkózzunk” – mondta Hamilton. “Sok pontot veszítettünk ma, ez a második ilyen alkalom idén. Remélhetőleg a következő versenyeken nem lesz semmilyen problémánk.”

“Természetesen nem jött jól ez a kiesés, de nincs mit tenni. Általában fenomenális munkát végez a csapat, kár, hogy pont most jött ez a baki, de ilyen az élet. Előfordul az ilyesmi, amikor tövig nyomjuk a gázt, a mai hiba hirtelen jött, furcsa vibrálás kezdődött az 1-es kanyarban, ezért gyorsan félreálltam.”

Button sem volt büszke nyolcadik helyére. “Ez volt az idei legkeményebb napunk, nagyon szoros lett a bajnokság” – mondta Button. “Jól rajtoltam, de az első kanyarban nem volt hely, ezért négy-öt helyet is visszaestem, ami nem könnyítette meg a dolgomat.”

“Minden egyes körben küzdöttem az autóval, ma egyszerűen nem volt tapadás, akármelyik keverék volt is fent. Azért örülök, hogy legalább pontszerző helyre sikerült előrejönnöm. Tudom, hogy mindenki keményen dolgozik azért, hogy az autó feljavuljon, ismerjük a legnagyobb bajokat és tudjuk, hogy milyen irányban induljunk el. Spában jobbak leszünk!”