Michael Schumacher szerint Rubens Barrichello megelőzhette volna a külső íven is a Magyar Nagydíjon, ebben az esetben nem kellett volna kicentiznie a betonfalat a brazilnak. Barrichello a célegyenesben 300 feletti tempóval előzte az őt a fal felé terelő németet, a Williams jobb kerekei kis híján érintették a falat, később a fűre menekült a dél-amerikai.

Barrichello már a rádión jelezte, hogy az előzés “szörnyű” volt, fekete zászlót ajánlott a versenybíróknak. “Rengeteg tapasztalatot gyűjtöttem már pályafutásom során, normális esetben engednék egy ilyen őrültnek, de nem ma” – fújt egy nagyot a vegyes zónában a tizedikként zárt brazil, aki sokáig Schumacher csapattársa volt a Ferrarinál.

“Azt hiszem, ez az egyik legcsodálatosabb manőver volt, amit karrierem során bemutattam, egyben Schumacher pályafutásának egyik legrettenetesebb mozdulatáról is lehet beszélni. Ilyesmire egyszerűen nincs szükség.”

“Kiszállni három évre, majd visszajönni és ilyet csinálni olyan dolog, amire senki nem kíváncsi. Tudom, hogy ő nagy rinyagépnek tart, de kíváncsi lennék, mit mond a világ, mondjuk a Twitteren. Szeretem a fair csatákat, de ez nem volt az, nem örülnék neki, ha én lennék az első, akit Michael a mennyországba küld.”