A Renault a Magyar Nagydíjon is folytatta rendszeres pontszerző tevékenységét, azonban a Hunagaroringen nem Robert Kubica, hanem az újonc Vitalij Petrov hozta a kívánt eredményt, az orosz az ötödik helyen ért célba.

“Csodálatosan érzem magam, ma szinten minden tökéletesen alakult. Jól rajtolt, sikerült Rosberget és Hamiltont is megelőznöm az első kanyarban, ez is volt a cél. Utána nem keménykedtem Lewisszal, mert gondjaim voltak a gumi felmelegítésével, gyenge volt a tapadás, küszködtem, inkább elengedtem, nem akartam több pont elvesztését kockáztatni. A mai pontjaim nagyon fontosak, mert a Mercedes egyet sem szerzett. Mellesleg itt van sok barátom és rokonom is, örülök, hogy jól teljesíthettem előttük” – mondta az újonc, aki Hockenheim után így sorozatban lett pontszerző.

Robert Kubica versenyét csúnyán elszúrta a csapat, a lengyelt a nyalókás ember épp ráengedte Adrian Sutil Force Indiájára, az ütközés miatt végül ki is esett a lengyel, a Renault pedig 50 ezer dolláros büntetést kapott. A csapatfőnök, Eric Bouillier ennek ellenére nem panaszkodott:

“Értékes pontokat szereztünk ma, és az is nagyon fontos, hogy Vitalij fantasztikus hétvégét teljesített. Az ötödik helyen ért be, ragyogó eredmény. Még örömtelibb, hogy a Mercedes egy pontot sem szerzett, így most tízet hoztunk rajtuk. Persze nem lehetünk teljesen elégedettek a bokszutcai incidens miatt, ami miatt Robert pontokat veszített. Enélkül ő is legalább hatodik lehetett volna. De ilyen a versenyzés, így is elégedett lehet a csapat a hétvégével.”