Két héttel ezelőtt Silverstone-ban Bernie Ecclestone, pontosabban egyik cége kitiltotta a Forma-1-es csapatok kamionjait a paddockból, ugyanis a pályák területén az Allsport rendelkezik a reklámjogokkal, és ezt sértették a csapatok járművein elhelyezett szponzori logók.

Ecclestone ezzel egy időben ki is kelt a csapatokat összefogó FOTA ellen egy interjúban. A szervezet elnöke, a mclarenes Martin Whitmarsh ugyan korábban hangsúlyozta, hogy egyáltalán nem akarnak háborúzni Ecclestone-nal, a hét elején pedig azt állította, hogy igyekeznek megoldást találni a reklámproblémára, úgy látszik, az F1 urát ez különösebben nem hatotta meg.

“Nem én vagyok ütközőpályán a FOTA-val, ők rohannak majd egymásnak. A riválisok sosem alkothatnak közösséget. 12 csapat nem érthet egyet mindenben” – igyekezett bagatellizálni a FOTA jelentőségét a kisember.

“A csapatok olyan helyen reklámoztak, ami hozzánk tartozik. Mondtam nekik, hogy rendben, de akkor talán azzal sem lesz bajuk, ha mi meg felpakolunk ezt-azt az autóikra” – mondta a reklámbalhéról a jó öreg Bernie, aki azt is elismerte, hogy kedveli a konfliktusokat. “Szeretem elérni, amit akarok, amolyan tűzoltóként tekintek önmagamra, ezt sosem unom meg. Ha pedig épp nincs, gyújtok egypárat én.”