A Bernie Ecclestone-nal kötött szerződés értelmében Austinnak már 2012-ben Amerikai Nagydíjat kellene rendeznie, a tervezett pálya helyén azonban egyelőre semmi nincs. Ígéretből nincs hiány, a szervezők szerint a világ egyik legnehezebb és legkülönlegesebb pályája épül fel, amely egy helyre gyűjti a különböző versenyhelyszínek legizgalmasabb szakaszait.

Tavo Hellmund promóter szerint a cél az, hogy a pilóták már az első pályabejárás során le legyenek nyűgözve, ugyanő mondta azonban azt is, hogy nem biztos a projekt 2012-es elkészülésében. Ecclestone már jelezte, hogy Austin büntetésre számíthat, ha nem készül el időben.

“Csak egy lehetőség a csúszás” – mondta Hellmund. “Bernie valóban szólt, de nyilván nem is akarunk késni: anyagilag nem lenne éppen hasznos.” Az austini pályát is Hermann Tilke és csapata építi, a támogatókról továbbra sem nyilatkozó Hellmund szerint a mérnökök folyamatosan a terepen dolgoznak és gyűjtik az adatokat.

“Ha nem készülünk el 2012-re, az sem jelenti azt, hogy nem lesz verseny. Kifizetjük a büntetést, akármekkora is lesz, nem egyszeri alkalomra készülünk. A cél, hogy az Amerikai Nagydíjat a következő negyven évben Austinban rendezzék.”