Finomítottak a teszttilalom szabályain a Forma-1-es csapatok, a FOTA a Ferrari Európa Nagydíj előtti trükközése miatt vette napirendre a kérdést. Arra hivatkozva, hogy promóciós videót forgat (filming day), a Ferrari Fioranóban körözött, ráadásul új diffúzorával.

Nem az olaszok voltak az elsők idén, akik hasonló eszközhöz nyúltak, a Mercedes GP néhány héttel korábban új motorborítását tesztelte hasonló indokkal. A csapatok szerint elfogadhatatlan, hogy a Ferrari egy kiskaput kihasználva új aerodinamikai elemeket tesztelt, ezért szabályváltoztatást követeltek.

Az Autosport szerint a Brit Nagydíj hétvégéjén a FOTA megvitatta a kérdést, a csapatok arra jutottak, hogy a jövőben egyetlen új, korábban nem tesztelt alkatrészt sem lehet használni a forgatási napokon. A módosítás azonnal hatályba lépett.

“Személy szerint nem éreztem úgy, hogy trükk van a dologban, de a többiek igen” – magyarázta a McLaren csapatfőnöke, egyben FOTA-elnök Martin Whitmarsh. “Mostantól csak olyan elemek lehetnek az autókon a forgatásokon, amelyekkel korábban már versenyeztek.”