Miután a Ferrari a 2009-es idény végén szerződést bontott Kimi Räikkönennel, a finnt korábbi csapatával, a McLarennel és a Brawn GP-ből Mercedes GP-vé alakított csapattal is hírbe hozták, azonban miután ezekből nem lett semmi, a 2007-es világbajnok a ralizást választotta.

Räikkönent mostanában a Renault-val kapcsolatban emlegetik, a francia csapat örömmel hozná vissza, azonban lehet, hogy más kérő is akad. A finn Iltalehti szűk két hete dobta be a pletykát, miszerint a Mercedes motorsportfőnöke, a pilótával még a mclarenes évei alatt szoros viszonyt kiépített Norbert Haug személyesen kereste fel a finnt svájci otthonában. Haug a hétvégén Silverstone-ban meg is erősítette a találkozó megtörténtét, bár részleteket nem árult el.  

“Barátként találkoztam Kimivel. A jövőjéről csakis ő maga dönt, de én nagyon remélem, hogy visszatér, mert ez jót tenne a Forma-1-nek” – mondta a német a finn MTV3-nak.

A Mercedes GP-nél ugyan elvileg nem lesz üresedés 2011-re, de annak ellenére, hogy Michael Schumacher három évre írt alá a csapattal, a gyengén sikerült visszatérés miatt nem teljesen elképzelhetetlen – sőt egyesek szerint valószínű -, hogy nem tölti ki az idejét, akár már az idei szezon végén végleg nyugdíjba vonul.