Michael Schumacher Silverstone-ban újabb pocsék futamot zárt, csak a tizedik helyet szerezte meg az időmérőn, majd a futamon kilencedik lett, miközben csapattársa, Nico Rosberg dobogóra állhatott. A hétszeres világbajnok ugyan 2011-re és 2012-re is aláírt a Mercedeshez, Sir Jackie Stewart azonban úgy véli, nem csinálja végig a maradék két idényt.

“Még saját csapattársával sem képes felvenni a versenyt” – válaszolta Stewart arra a kérdésre, hogy Schumacher képes lehet-e megnehezíteni az olyan fiatal titánok, mint Lewis Hamilton és Sebastian Vettel dolgát. “Nico általában gyorsabb nála, és még neki sem jött össze a futamgyőzelem.”

“Jobban örültem volna, ha Michael nem tér vissza. Miért tette? Elért mindent, csak veszíthetett. Szerintem túl korán vonult vissza, két évet még vállalnia kellett volna a Ferrarival, fogalmam sincs, miért nem tette.”

“Most nehéz helyzetben van és együtt kell élnie a kritikákkal. Nagy kérdés, hogy látjuk-e jövőre is, úgy gondolom, az idényt követően befejezi. Csak akkor hiszem el neki, hogy meglehet a 2011-es vb-cím, ha márciusban viszontlátom a rajtrácson.”