F1: A Red Bull az időmérő esélyese 2 A Brit Nagydíj utolsó, szombat délelőtti szabadedzése újabb Red Bull-pole-t vetít előre, az energiaitalos csapat a tavalyi eredményt ismételheti Silverstone-ban.

Az edzést Sebastian Vettel nyerte, még annak ellenére is, hogy a német utolsó gyors körén akadt egy kis gikszer: az RB6-os orrkúpja egyszer csak lekonyult, a pilóta a hirtelen elveszített tapadás miatt alig kerülte el, hogy ne a kavicságyban kössön ki. Vettel mögött mindössze 34 ezredre zárt Mark Webber, azaz az ausztrál ugyanazt tudja az angol pályán, mint csapattársa.

Mögöttük még a Fernando Alonso és a mercedeses Nico Rosberg futott értékelhetően közeli időt, és a régebbi F-csatornára visszaállt ferraris spanyol talán még jobban is megszoríthatta volna  a Red Bull-osokat, ha folyadékszivárgás miatt a csapat nem rendeli a garázsba.

Az első négyes mögött érdekes a kép: a top10-ben szereplő többi versenyző gyakorlatilag ugyanolyan kört tudott futni, a különbségek századmásodpercen belüliek, a Q3 eredménye teljesen kiszámíthatatlan lesz.

A hazai hősők, a mclarenesek egyelőre bajban vannak, az új fejlesztések nem váltak be, a kipufogógázzal rásegített diffúzor le is került az autóról, de Lewis Hamilton csak a 7., Jenson Button pedig a 12. lett.

Az időmérő közép-európai idő szerint 14 órakor kezdődik.

Brit Nagydíj, 3. szabadedzés, Silverstone, 2010.07.10.

  • Név
  • Csapat
  • Idő
  • Kör