Kubica örülne Räikkönennek 2 A Renault két nappal ezelőtt jelentette be, hogy Robert Kubica 2012 végéig hosszabbította meg az eredetileg az idei évre érvényes szerződését a csapattal. Míg a lengyel pilóta helye már biztos, 2011-es csapattársa személye egyelőre cseppet sem tisztázott. Az idei újonc, Vitalij Petrov teljesítménye a megfelelő mennyiségű pénzzel megtámogatva elég lehet egy újabb szerződéshez, azonban egy sereg tapasztalt – és német – jelentkező is sorban áll, Nick Heidfeld, Adrian Sutil és Timo Glock is beülne a sárga autóba, de úgy tudni, a tulajdonos Gerard Lopez az idén ralizó Kimi Räikkönent hozná vissza legszívesebben.

A leendő csapattársra természetesen Kubicánál is rákérdeztek az újságírók Silverstone-ban, azonban ő azt állította, ő sem tud többet egyelőre, de nem tagadta, hogy szívesen fogadná a 2007-ben a Ferrarival világbajnoki címet szerzett finnt:

“Ahogy máskor is mondtam, nekem nincsenek gondjaim a csapattársaimmal. Ha Kimi csatlakozna hozzánk, jó lenne, mert szerintem tehetséges, nagyszerű versenyző. Vele nagyon-nagyon jó párosításunk lehetne, de én sem tudom, mit hoz a jövő, ki is lesz a csapattársam jövőre. Korai még erről beszélni.”

Kubica azt is hangsúlyozta, hogy egyáltalán nem zavarná, ha a mostani egyértelmű első számú pozíciója elveszne egy másik sztár, Räikkönen érkezésével, mert a csapat jól járna:

“Manapság sokkal jobb két sztárversenyző a csapatnál, így mindkét pilóta segítheti a csapatot és a másikat is. A tesztelés híján nem sokat mennek az autók, így sokkal könnyebb a helyzet, ha van kire hagyatkozni az adatok, a visszacsatolás tekintetében. Szerintem semmi hátránya nincs, ha két jó versenyző van egy csapatban!”