F1: Sutil menne a Renault-hoz, Kubica leléphet 1
F1: Sutil menne a Renault-hoz, Kubica leléphet 2

F1: Sutil menne a Renault-hoz, Kubica leléphet

F1: Sutil menne a Renault-hoz, Kubica leléphet

F1: Sutil menne a Renault-hoz, Kubica leléphet 5
F1: Sutil menne a Renault-hoz, Kubica leléphet 6
Fotó megosztása:
Robert Kubica szerdán két évvel meghosszabbította 2010 végén lejáró szerződését, így papíron jövőre és 2012-ben is a Renault-nál marad. A lengyel jelenlegi csapattársáról, Vitalij Petrovról nem esett szó a bejelentésben, az orosz helyét máris kinézte magának Adrian Sutil.

Petrov főleg vastag pénztárcájának és a Ladával ápolt remek kapcsolatának köszönhette az állást, a hírek szerint azonban 2011-re a MasterCard az istálló mellé állhat, így az oroszt nem kell feltétlenül megtartania a Renault-nak. A csapat ehelyett a létező legjobb párosítást szeretné megtalálni.

Sutil nemrég még úgy fogalmazott, szívesen maradna a Force Indiánál jövőre is, a Sport Bildben viszont egészen másról beszélt. “A Renault több lenne számomra egyszerű alternatívánál” – idézte a lap Sutilt. A Sport1.de úgy tudja, hogy Sutil Valenciában már le is ült tárgyalni Eric Boullier-vel, a Renault csapatfőnökével.

Korántsem biztos az sem, hogy a szerződéshosszabbítással véget értek a Kubicával kapcsolatos pletykák, a hírek szerint a lengyel akár már 2011 végén elhagyhatja a csapatot. Mostani szerződésében is van egy olyan opció, hogy távozhat, amennyiben július 15-én a Renault nem áll negyedik helyen a konstruktőri versenyben, ezzel azonban biztosan nem kíván élni, hiszen jelenleg ötödik a gárda, mégis belement a hosszabbításba.

Ugyanakkor az új megállapodásba is bekerültek hasonló feltételek, amelyek nem teljesülése esetén Kubica jövő év végén távozhat. Jövőre több pénzt kap a lengyel, de a csapat költségvetése is nagyobb lesz.