Bár tavaly ősszel Robert Kubica mindössze egy idényre írt alá az akkor mélyponton lévő Renault-val, úgy tűnik a 2010-re megújult csapat mostanra meggyőzte a lengyelt, ugyanis a 25 éves versenyző egészen 2012 végéig hosszabbított, jelentette be ma a francia alakulat.

“Egyszerű döntés volt számomra, hogy folytassam annál a csapatnál, ahol otthon érzem magam. Számomra az a fontos, hogy jó legyen a hangulat, jó legyen a csapat, mindenki egy irányba húzzon. Kezdettől fogva ezt próbáltam kiépíteni a Renault-nál. Azt hiszem, már eddig is sokat elértünk együtt és hiszem, hogy további erőfeszítésekkel és idővel, a megfelelő hozzáállással még sokkal többre juthatunk” – mondta Kubica.

“Nagyon örülünk, hogy Robert velünk marad a következő két szezonban és szeretném megköszönni neki a csapatba vetett bizalmát. Az elmúlt hetekben több pletyka is felröppent a jövőjét illetően, ami csak azt bizonyítja, hogy milyen jól is versenyez idén. Örömmel kötöttünk vele többéves szerződést. A célunk, hogy a következő két évben bajnoki esélyesekké váljunk, ehhez pedig egy Robert kaliberű pilóta kell, aki gyors, elkötelezett és nem hibázik. 2010 első felében hibátlanul teljesített, bízunk benne, hogy nagy dolgokat vihetünk végbe együtt a jövőben” – nyilatkozta a szerződéshosszabbításról a csapatfőnök, Eric Boullier.

A korábbi hírek szerint Kubica a hosszabbítás feltételeként szabta a csapat hosszú távú pénzügyi hátterének garantálását, így a mostani bejelentés arra is utalhat, hogy a Renault megegyezett a velük hírbe hozott leendő szponzorral, a hitelkártyaóriás MasterCarddal.

Kubica jövő évi csapattársának személye egyelőre nagy kérdés, lehet, hogy megtartják az orosz újoncot, Vitalij Petrovot, de a megfelelő anyagi források mellett Kimi Räikkönen visszacsalogatása sem kizárt, és a virgines Timo Glockot, a Mercedes tartalékosát, Nick Heidfeldet és a Force Indiá-s Adrian Sutilt sem lehet egyelőre kihúzni a jelöltek közül.