Sebastian Vettel a Török Nagydíjig Mark Webberrel pontegyenlőségben állt a bajnoki küzdelem második helyén, de az isztambuli ütközés és kiesés után 15 pontos hátrányba került, az ötödik helyre esett vissza. A tavaly Jenson Button mögött másodikként záró német nem egészen ezt szerette volna, de még semmit sem adott fel.

“Minden egyes versenynek megvan a maga története, számomra talán nem alakult a legsimábban az év eddig. Sok futamon akadt valami gond – sorolhatnám versenyről versenyre -, de még ennyi problémával együtt is egész jól állok. Nem ott tartok, ahol szeretnék, de nem is olyan vészes a lemaradás. Az új pontrendszer miatt soknak tűnhet, de igazából elég kicsi” – magyarázta.

“Mark szép munkát végzett tavaly és idén is, de tudom, hogy jó néhányszor sokkal közelebb lehettem volna hozzá, mint voltam.”

Míg az idény előtt Vettel egyértelműen az egyik fő esélyesnek és a Red Bull favoritjának látszott, az utóbbi három futamon mind az időmérőn, mind a versenyeken rendre kikapott Webbertől, azonban ezen sem izgul túlságosan.

“Akármelyik sportban is van az ember, butaság azt hinni, hogy verhetetlen. Mindig akad majd valaki, aki valamikor jobb lesz, nem az a lényeg, hogyan indulunk, hanem az, hol végzünk. Sok futam van még, bár ahogy mondtam, eddig nem mentek olyan simán a dolgok, mint szerettem volna. Hogyan kezelem ezt? Nem izgatom magam, haladok tovább. Tudom, mire vagyok képes, hiszek magamban és a csapatban, nincs értelme máson agyalni” – foglalta össze hozzáállását a 23 éves pilóta.