Beállítási gondokkal küzd Vitantonio Liuzzi a Force Indiánál, az olasz Törökországban nem jutott be a kvalifikáció második körébe, a versenyt pedig körhátránnyal fejezte be. Liuzzi már a Spanyol Nagydíjon is kínlódott a hátsó tapadással, Monacóra viszont feljavult az autó, a kilencedik helyen zárt.

Törökországban ismét előjöttek a kezelhetőségi problémák, az olasz nem tudta a maximumot kihozni az autóból, miközben csapattársa pontot szerzett. “Hosszú verseny volt az isztambuli, már az időmérő után tudtuk, hogy nem lesz könnyű” – mondta Liuzzi. “Küszködünk az autóval, még mindig nincs tapadásom.”

“Próbáltam az elején a lehető legkeményebben nyomni, még úgy is, hogy egyértelmű volt, a kopott gumikkal még nehezebb dolgom lesz a végén. 13. lettem, a jó hír, hogy a verseny végén már nem volt rossz a tempónk, de most gyorsan rá kell jönnünk, hogy miért történik ez.”

Vijay Mallya csapatfőnök megígérte Liuzzinak, hogy első számú feladat lesz Liuzzi autójának kijavítása a következő két hétben. “Toniónak kemény hétvégéje volt, meg kell értenünk, hogy miért nincs meg az a tapadása, mellyel szezon eleji formáját hozhatná” – fogalmazott Mallya. “Erre fogunk koncentrálni a következő napokban, hogy Kanadában újra két pontszerző helyet szerezhessünk. Lesz dolgunk az F-csatornás rendszerünkkel is, remélem, hogy ismét a mezőny első felébe kerülünk.”