A Török Nagydíj hétvégéjén elhangzottak alapján úgy tűnt, hogy a négy élcsapatnál nem változtatnak a pilótafelálláson, a lejáró szerződésű Felipe Massa és Mark Webber is hosszabbíthat jelenlegei csapatánál.

A McLarennél és a Mercedes GP-nél eleve hosszabb távú szerződéseik vannak a versenyzőkkel, ezért az utóbbi csapat főnökének, Ross Brawnnak feltett kérdés inkább csak rutin volt, de az angol meglepő módon nem válaszolt száz százalékos biztonsággal, hogy marad-e az idei összeállítás.

“Remélem” – mondta. “Maga tud valamit, amit én nem? Elégedettek vagyunk a versenyzőinkkel, és ők is jól érzik magukat” – tette hozzá.

Érdekes azonban, hogy Brawn nem hivatkozott a Schumacher esetében például 2012 végéig élő szerződésre, lehet, hogy a német mégsem annyira elégedett, mint mondják? Az biztos, hogy a 41 évesen visszatérő hétszeres bajnok messze nem teljesített olyan meggyőzően, mint azt a közönség, a Mercedes és talán ő maga is várta, ezért nem lehet kizárni, hogy megfogadja a kritikusai tanácsát, és az idény végén végleg szögre akasztja a sisakot…