Texasba megy a Forma-1! 1

10 évre kötöttek szerződést

Bár alig pár napja még arról szóltak a hírek, hogy Bernie Ecclestone a New York állambeli Monticello Motor Club pályájával tárgyal, az F1 ura tegnap meglepetésszerűen bejelentette, hogy az Amerikai Nagydíj 2012-ben Texas állam fővárosába, Austinba költözik.   

Ecclestone a Full Throttle Productions nevű céggel kötött szerződést, amelynek értelmében a texasi városban vadonatúj F1-es pálya épül, amely legalább 10 évig ad majd otthont a futamnak.

“A Forma-1 amerikai történetében első ízben épül világszínvonalú pálya kimondottan a futam kedvéért. 30 évvel ezelőtt a Watkins Glen-i versenypályán rendeztünk nagy sikerrel futamot,  azóta az F1 járt Long Beachen, Las Vegasban, Detroitban, Dallasban és Phoenixben, mindegyik városban ideiglenes utcai pályákon. 2000-ben Indianapolis lépett be a sorba, miután hagyományos pályaívvel is kiegészítették a híres ovált, ez azonban az első alkalom, amikor a Forma-1 számára az alapoktól építenek pályát az USA-ban” – mondta Ecclestone.

Az Amerikai Nagydíj 2007 után búcsúzott a versenynaptárból, miután Ecclestone és az indianapolisi pálya akkori vezetője, Tony George nem tudott megegyezni a verseny rendezését illető pénzügyi kérdésekben.