Geoff Willis, aki legutóbb a Red Bullnál dolgozott, jelenleg pedig a Hispania technikai tanácsadója, április elején még nagyon le akart lépni az újonctól, de végül maradt. Arról volt szó, hogy a Force Indiához mehet, de az átigazolásból annak ellenére sem lett semmi, hogy nagyon valószínűnek tűnt.

Karun Chandhok, a Hispania indiai pilótája most már kulcsemberként emlegeti Willist, aki sokat segíthet a csapat felfuttatásában. “Saját jövőmet hosszú távon kell néznem” – beszélt magáról is Chandhok. “Ha a csapat fejlődik, nagy örömmel maradnék itt. Csak meg kell adni Geoffnak a lehetőséget és a költségvetést, hogy jó autót tudjon építeni 2011-re, szerintem nagyszerű munkát tudna végezni.”

“Már megcsinálta a múltban is, nagyszerű csapata van, ha hagyják dolgozni, nem járnánk rosszul. A lehető legjobb helyen szeretnék lenni 2011-ben, a Hispaniában van potenciál, amennyiben Geoffnak megadják az esélyt. Ő a kulcsa annak, hogy merre megyünk.”

Valóban saját autót épít 2011-re a Hispania, a csapat befejezte együttműködését a Dallarával. Az idei szezonra az olasz cég építette az újonc kasztniját, amelyről Willis korábban azt mondta, hogy nem üti meg az F1-es mércét. Hasonlóan fogalmazott a tesztpilóta Christian Klien is. “A Hispania Racing és a Dallara Automobili közös megegyezéssel úgy határozott, hogy nem folytatja együttműködését” – áll a Hispania közleményében. “A döntés az elmúlt hónapok jövőre vonatkozó tárgyalásai után született meg.” A Hispania a közleményben köszönetet mondott a Dallara erőfeszítéseiért, de rámutatott arra is, hogy a fejlesztésben nem sok segítséget nyújtott a cég.